Vandaag geopend van 12:00 t/m 17:00

Behandeltip Buxusmot / Buxus vervanger Ilex of Euonymus

Heeft u last van Buxusmot? in 3 stappen heeft u weer een mooie groene buxus.

Als de buxus kaal wordt en er zitten spinnenwebben in je buxus dan is de kans groot dat er buxusmot in je buxus zit. De rupsen uit de buxusmot vreten de buxus kaal en de rupsen spannen bladeren aan elkaar. De rupsen veroorzaken veel schade omdat ze meerdere keren per jaar voortplanten. Zodra de temperatuur in het voorjaar boven de tien graden komt worden ze actiever en zullen ze de buxusbladeren gaan aanvreten. De buxusmotjes leggen eitjes in de buxus en er vinden diverse levenscyclussen plaatsen. De jonge rupsen veranderen eind mei-juni in jonge motten. De rupsen die daaruit voortkomen zijn in augustus al volgroeid en vormen in september volwassen motten.

Je kunt de rupsen herkennen aan een felgroen met zwarte kop met een zwart patroon. Een volgroeide rups is ongeveer 4cm groot. De pop van de rups bevindt zich in een stevig gespannen cocon tussen de buxusplanten. Als de buxus is aangetast dan hoeft u nog niet direct de buxus te verwijderen of weg te gooien. Als de vraatschade meer dan 50% is dan wordt het herstelvermogen van de buxus wel aangetast. Bemest de buxus goed in het voorjaar met buxusmest. Een aangetaste buxus is het beste te bestrijden met luxan delete of pyrethrum spray. Deze behandeling dient u wel ieder 8-12 dagen te herhalen en dan minimaal 3x achter elkaar. U kunt ook met een buxusmot val werken. Met deze buxusmot val vangt u de buxusmot mannetje die de eitjes bevrucht. Doordat er geen bevruchting plaatsvindt komen er ook geen rupsen uit de eitjes. Deze vallen zijn zeer effectief en ook milieuvriendelijk. Ook belangrijk om te weten dat het feromoon wat in de buxusmot val zit alleen maar werkt voor de mannetjes motten. Dus geen schade aan andere dieren toebrengt.

Producten tegen Buxusmot:

  1. Buxus Monitoringsval

  2. Decis conc 20ml

  3. Buxusmotval

 

Producten voor Buxus herstel:

  1. Buxus/hagenvoeding 1kg
  2. Topbuxus grow 0.5kg

 

1. Sproei met de tuinslang de buxus schoon van rupsen.

 

2. Buxus laten drogen. Dan  Buxusmot bestrijden met Decis Conc of een van de twee andere producten hierboven, herhalen na 7 dagen.

 

3.Voor Buxus hestel gebruik je Pokon Buxus Groen. of een van de andere producten hierboven.
Dit is Buxus bladvoeding en wordt direct door de buxus opgenomen waardoor uw buxus weer groeit en kanherstellen.

Wist u dat wij meerdere soorten Ilex crenata en Euonymus hebben staan als alternatief van de buxus

Deze buxus alternatieven zijn er in verschillende soorten, type en maten. Ook als u op zoek bent naar grote partijen kunnen wij u hiervoor speciale aanbiedingen maken. De Ilex crenata Glory Gem is de soort de het meeste op de buxus lijkt. Bij de Ilex en Euonymus heeft u gegarandeert geen last meer van buxusmot. Ook de soorten laten zich makkelijk snoeien en knippen in strakke hagen of vormen.

Voordeel Ilex

  • Buxusmot vrij garantie
  • Makkelijk in vorm of heg te knippen
  • Slechts 1 keer per jaar bij te knippen.

Kom langs voor deze buxus vervanger en laat u adviseren door onze tuinplanten specialisten.

 

Is de Buxus niet meer te redden? Er zijn alternatieve plantjes die veel op de buxus lijken.

Bijvoorbeeld de ilex kunnen de legeplek waar de buxus stond opvullen. 

Bezoek de webshop