Vandaag geopend van 09:30 t/m 17:00

Groen gazon herstellen

Gras gazon herstellen in een paar simpele stappen

Is in de zomer het gras verbrand in de zon en is nu uw gazon dor, dood en geel? Maak u geen zorgen want uw gazon is te redden. Voor alle type gazon geldt dat het na een goede regenbui weer opleeft en zichzelf hersteld. Maar de meeste soorten gras kunnen slecht tegen de brandende zon en zijn dan verdwenen. Het geeft een bruine kleur en er komen kale plekken in het gazon. Help uw eigen gras herstellen, neem maatregelen om uw gras te redden en zorg dat alle gras soorten terug keren en samen een mooie groene en egale grasmat vormen.

Gras verticuteren om dood gras te verwijderen

Als het warme weer voorbij is, is de eerste stap het verticuteren. Ondergronds snij je dan de wortels van het gras door. Vergeet niet het dode gras van je gazon weg te halen. Bij het verticuteren kunt u gebruik maken van een verticuteermachine of een verticuteerhark. Nadat het dode gras is verwijderd. Is het aan te raden om te gaan doorzaaien om het gazon te herstellen. De kale plekken op het gazon herstellen met de kale plekken hersteller. Met graszaad extra los de kale plekken in het gazon op. Is het gazon helemaal dood en niet meer te redden? Hark dan het gazon om en zaai het gras opnieuw in.

Gazon inzaaien met graszaad

Bij het nieuw ingezaaid gras is het verstandig om het gras rustig aan te drukken en te beginnen met sproeien van het gazon met een sector/cirkel sproeier. Gebruik wat gazongrond om het gras te helpen met de voedingsstoffen die het gras nodig heeft om snel te ontkiemen en te groeien tot gezond en groen gras. Tijdens te warm weer groeit gras minder snel. Het is dus verstandig om te wachten totdat het niet te warm is als u het gazongrond aanbrengt. 

sector sproeier

Wanneer kunst mest strooien gazon

Als u gras daarna goed groeit en er weer goed uitziet blijft het verstandig om 3 keer per jaar het gazon te bemesten met gazonmest. Na het doorzaaien is gazonmest een groeiversneller voor het gazon.  Een groen en gezond gazon is fijn voor iedere tuinliefhebber. Een strak gazon waar u het hele jaar van kan genieten. Geen zin om allemaal losse verpakkingen te kopen voor uw gazon. Bestel dan Gazonherstel 500g van Ecostyle. Dit is de totaal oplossing en helpt uw gazon met een optimaal en supersnel herstel van kale plakken in het gras. 

gazon herstel 500g

Bemestingsperioden gazon:

 • voorjaar
  • Februari
  • Maart
  • April
 • Start van de bloeiperiode van de zomer
  • Mei
  • Juni
  • Juli
 • Najaar
  • September
  • Oktober
  • November

Het najaar, de periode augustus en september, zijn nog prima maanden om aandacht aan uw gazon te besteden. De bodem temperatuur is relatief hoog waardoor het graszaad nog krachtig groeit. Door juist in deze perioden uw gazon te herstellen of aan te leggen zorgt ervoor dat de wortels sterk de winter in gaan. In het voorjaar krijgt u weer een prachtig mooi groen gazon en zult u zien dat het gras niet altijd groener is bij de buren maar juist bij u.

Creeer een gezond en vitaal grasmat

Zit er nog leven in een bruine grasmat? In een paar stappen kunt u controleren of het gras nog leeft stappen om te controleren of het gras nog leeft.

 • Haal een stuk gras met een schep uit de grond met wortel en al.
 • Stop het uitgegraven stuk grond in een emmer en vul deze met water om de graspollen volledig te laten verzadigen.
 • Giet het water af maar laat het gras met wat grond in de emmer zitten.
 • Als er na 2 a 3 dagen wit gekleurde wortels te zien zijn, dan leeft het gras nog.

Gras wat nog wit gekleurde wortels maakt kan zich met genoeg water herstellen. Zonder de aanmaak van de witte wortels tussen de buine wortels, is de mogelijkheid van herstel en overleving van de droogte en hitte nihil. Als het gras dood, zwak en dor is, komt er onkruid of mos voor terug. Help uw grasmat met herstel, zonder hulp zal onkruid en mos het gras overwoekeren. Als de droogte en hitte voorbij zijn is het handig om met gazonmest en graszaad de kale plekken in het gazon na te lopen en ervoor te zorgen dat het gras zich in de herfst kan herstellen en gezond de winter in gaat.

 

Mosvrij gazon met diep groen gras

Bezoek de webshop