Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00

Regenpijp afkoppelen van regenwater subsidie

Regenwater afkoppelen van de riolering

Subsidie gebruiken voor het afkoppelen van regenwater. De regen die op het dak van de woning valt wordt in de meeste gevallen afgevoerd naar het riool. Bij hevige plensbuien wordt het afvoersysteem van het riool overbelast met overstroming van putten en straat tot gevolg. De trend in regio Nijmegen is om af te koppelen van het riool. Zo kun je hemelwater direct in de grond laten wegzakken of opvangen in een regenton. Zodat tijdens droge periodes het opgevangen regenwater gebruikt kan worden voor het besproeien van de tuin en de planten.

Subsidie regeling afkoppeling riool

De waterschappen Rivierenland heeft een regeling die nu in trek is bij een hoop bewoners van het maas en waal gebied. Je kunt een vergoeding krijgen als je je loskoppelt van de riolering. Een voorwaarde voor de vergoeding is dat je afkoppelt met meerdere huishoudens in jouw straat of wijk. De subsidie kan dan gebruikt worden voor regenpijpen of regentonnen om het afkoppelen te realiseren. Een regenton bestellen voor het afkoppelen is mogelijk bij ons Tuincentrum in Beuningen.

Vergroeningstraject naar een duurzame straat of wijk

De overheid biedt dus hulp als je als burger of bewoner vergroening wilt. Je moet alleen wel weten waar en hoe je aanspraak kan maken. Campagnes die nu lopen om af te koppelen:

Loskoppelen regenwater van riool

Wil je jouw straat of wijk loskoppelen van het riool en het kostbare regenwater opvangen voor het bewateren van de tuin. Bestel een regenton via de website of neem contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden. Ook hebben we diverse planten in ons assortiment die voor insecten en vogels zeer aantrekkelijk zijn en de biodiversiteit zal vergroten in jouw straat of wijk.