Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00

Vogelvoer kopen

Vogelvoer bestellen bij tuincentrum Bull

Vogels voeren kan het hele jaar rond. Alleen per seizoen verschilt het wat vogels aan voedingsstoffen nodig hebben en waar een vogel naar opzoek is.

Vogelvoer kopen

Wat eten vogels per seizoen

 • In de winter wil een vogel gewoon vogelvoer en water. Tijdens de winter kost het een vogel veel voedingsstoffen om warm te blijven. Per nacht kan een kleine vogel tot wel 10 procent lichaamsgewicht verliezen. Het is dan belangrijk om vetbollen en pinda's op te hangen voor de vogels. Onder de -5 graden vorst kan je nog open drinkwater aanbieden. Maar bij strengevorst is het beter om geen open water aan te bieden. 
 • In de lente zoekt een vogel kalk en eiwitten. Als het lente is zijn vogels bezig met het zoeken van een partner, een nest te bouwen en eiren te leggen, uit te broeden en jongeren te verzorgen. In de lente is het handig om vogels bij te voeren om dat er dan ook voedselschaarste kan ontstaan. Vogels zijn dan niet opzoek naar vet maar naar eiwitten en kalk. Meelwormen en 4-seizoenen vogelvoer is dan goed te gebruiken
 • In de zomer voer je een vogel eiwitrijk voedsel. Met de zomer in het land is voedsel hoog in eiwitten zeer belangrijk voor vogels. Een vogel gaat dan ruien en groeien de veren dat ze uiteindelijk tegen de winterkou gaat beschermen of wat ze helpt om naar het zuiden te vliegen. De vogels zijn in de zomer op zoek naar insecten een bloemrijke tuin zal de vogels helpen om hun eigen insectenmaaltijd te nuttigen.
 • In de herfst zijn bessen het voer wat vogels nodig hebben. Als de zomer voorbij is en de dagen korter en kouder worden. Gaan vogels op zoek naar plekken waar met de winter ook voedsel te vinden is. Met de herfst voeren zorgt dat vogels bij u de winter gaan spenderen, maar voer dan ook in de winter door zodat deze vogels hun voedingsstoffen binnen krijgen die de vogel nodig heeft. Vetbollen en pinda's zijn zeer geschikt om in de herfst vogels bij te voeren.

Vogels houden ook van pindakaas maar wel zonder zout

Vogels houden ook van pindakaas. Maar u kunt niet zomaar een pindakaas pot buiten neerzetten. De meeste pindakaas heeft te veel zout voor de vogels. Zet daarom pindakaas geschikt voor vogels neer. Waar de vogels heerlijk van kunnen smikkelen. Daarnaast bieden we ook speciale pindakaashuisje aan waar je de pindakaas in kan neerleggen.

Nestkasten en vogelhuisjes voor de lente

Vogelhuisjes waar de vogels tijdens de lente hun nest in kunnen bouwen. Als de vogels in de lente weer nestjes bouwen zijn nestkasten geen overbodige luxe voor de vogeltjes. Maar niet ieder vogelhuis is geschikt voor ieder vogel.

Verschillende nestkasten:

 • Nestkast winterkoning
 • Nestkast pimpelmees
 • mussenvilla een 3 verdieping mussen nestkast
 • observatie nestkast
 • nestbuidel zeegras
 • nestkast koolmees
 • roodborst nestkast

Vogels eten niet allemaal hetzelfde

De zanglijster, spreeuw en merel eten graag krenten, rozijnen, fruit, schillen, klokhuizen, broodkruimels en 4-seizoenen vogelvoer.

Mezen voeden zich aan vetbollen, ongezouten pinda's en zonnepitten.

De winterkoning, heggenmus en roodborst doen zich te goed aan meelwormen en 4-seizoenen vogelvoer.

De vink en mussen eten graag zonnepitten, zaden en 4-seizoenen vogelvoer.

En de specht, boomkruiper en boomklever eten ongezouten pinda's, vetbollen, zonnepitten en 4-seizoenen vogelvoer.

Bezoek de webshop