Vandaag geopend van 09:30 t/m 17:00

Ilex of Euonymus de ideale buxusvervanger

Alternatieven van de buxus

Wist u dat wij meerdere soorten Ilex Crenata en Euonymus hebben staan als alternatief van de buxus? De Ilex en Euonymus zijn buxus vervangers en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, typen en maten. Ook als u op zoek bent naar grote partijen kunnen wij een speciale aanbieding voor u maken. Vraag in onze winkel naar de kwantum kortingen. De Ilex Crenata Glory Gem is de soort die het meeste lijkt op de buxus. Bij de verschillende Ilex soorten en Euonymus als buxus vervangers, heeft u gegarandeerd geen last meer van de buxusmot. Elke soort Ilex Crenata laat zich makkelijk snoeien en knippen in strakke hagen of vormen. In de volksmond wordt de Ilex Crenata ook wel de Japanse Hulst genoemd. De Ilex is een struiksoort die groen blijft en tot het Ilex geslacht behoort. De buxus vervanger komt uit Japen en andere Aziatische landen, vandaar de naam Japanse Hulst.

De Ilex Crenata heeft de volgende onderstaande subsoorten:

  • Ilex Crenata Glory Gem, smal donkergroen blad;
  • Ilex crenata Dark Green, smal donkergroen blad;
  • Ilex Crenata Caroline Upright, zeer smal en compact blad;
  • Ilex Crenata Dark Star, zeer smal en compact blad;
  • Ilex Crenata Maxima Green Lustre, breder blad;
  • Ilex Crenata Tiny Green, zeer donker en compact blad.

De buxusmot

De buxusmot is niet meer te stoppen, dode blaadjes, kale takjes, bladskeletten en spinsel. Grote hoeveelheden rupsen resulteren in kaalvraat van uw buxus. Als u op zoek bent naar een alternatief voor uw buxus om deze mot tegen te gaan, zijn de Ilex soorten of de Euonymus soorten het meest geschikt. De Ilex Crenata soorten zijn in groeitempo iets sneller de de buxus. De Ilex Crenata soort is uitermate geschikt om in heggen te knippen of om vormen van te knippen. Als u naar een alternatief op zoek bent is de buxusvervanger Euonymus hiervoor ook zeer geschikt. Ook kunt u meerdere coniferen of beuken als haag gebruiken. Kom langs bij ons tuincentrum in Beuningen en laat u adviseren door onze tuinplanten specialisten onder het genot van een gratis kopje koffie.

De Ilex Crenata

De Ilex Crenata, ook wel de Japanse Hulst, is verkrijgbaar in alle soorten en maten in ons tuincentrum. Deze buxusvervanger is makkelijk in bolvorm of andere vorm te knippen. De Ilex heeft de volgende onderstaande voordelen:

  • Buxusmot vrij garantie;
  • Makkelijk in vorm of heg te knippen;
  • Slechts 1 keer per jaar bij te knippen.

Bestel deze Ilex potmaat 10